Как да втаса тестото във фурната, ако тя не е оборудвана със специална програма?
Проблем
- Как да накараме маятo тесто да втаса във фурната, ако уредът не разполага с програма за втасване?
- В ръководството на фурната не е описано коя настройка/опция може да се използва за втасване на мая за тесто.
Отнася се до
- Ovens
- Cookers
Решение
1. Идеалната температура за за втасване на маята е между 30°C и 40°C.
При по-ниски температури, на маяното тесто му отнема повече време, за да увеличи обема си.
2. Ако уредът не е оборудван с програма за втасване, процедирайте по следния начин:
- Задайте фурната на 30-40°C с какъвто и да е вид нагряване.
- Оставете уреда да се загрее за 5 минути и след това изключете фурната.
- След това поставете купата с маяното тесто в кухината на фурната. Тъй като на маяното тесто му е необходима влага, за да втаса, покрийте купата с влажна кърпа, например.
- Затворете вратата на фурната.
- След около 20 до 30 минути, тестото трябва да е увеличило обема си и може да бъде обработено по-нататък, както е описано в рецептата.
Беше ли полезна тази статия?
Свързани статии
- Научете основите на готвенето на пара
- Функцията за пиролитично самопочистване на фурната дава незадоволителни резултати
- По време на печене на пода на кухнята попада вода
- Функция за самопочистване на фурната с пара
- Предният панел на фурната/ вратата се нагорещява
- Фурната показва съобщение за грешка C1, C2, C3 или C4
- Фурната с въртящо се копче не стартира
- Вратата на фурната не се затваря правилно
- На дисплея на фурната е изписан символ SAFE или катинар
- Фурната показва съобщение за грешка Е0020